Факультет фізичної культури

Знання – шлях до олімпу: брейн-ринг між здобувачами вищої освіти К-ПНУ

11 квітня 2024 року  факультет фізичної культури спільно з профкомом студентів, аспірантів та докторантів Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка й відділенням НОК України в Хмельницькій області провели брейн-ринг серед здобувачів вищої освіти К-ПНУ під назвою: «Знання – шлях до олімпу». Цей захід уже став традиційним і проводиться 7-й рік поспіль із метою популяризації спортивного та олімпійського руху, пропаганди гуманістичних ідей і цінностей у студентському середовищі, організації дозвілля студентів.

У кожній грі брали участь дві команди, які складалися з 5 учасників, відповідно до сформованої за результатами жеребкування турнірної сітки. Розіграш проходив за системою Double Elimination (до двох поразок). Після 2-ї поразки команда втрачала право змагатись далі.

Усі ігрові запитання були об’єднані цікавими фактами спортивної тематики. Правильна відповідь оцінювалася в одне очко. Перемагала команда, яка першою набирала 3 очки у відбіркових іграх і 5 очок у фіналі.

У брейн-рингу брали участь збірні команди університету:

  • педагогічногофакультету: «Педагоги»;
  • фізико-математичногофакультету: «Переможці»;
  • історичногофакультету «Істфак»;
  • факультету іноземної філології «Арсенал»;
  • факультету фізичної культури: «Фізруки», «Тренери», «Вікторі», «Олімпійці».

До складу журі входили: голова журі – декан факультету фізичної культури ‒ Іван Стасюк; члени журі: старший викладач кафедрі теорії і методики фізичного виховання – Сергій Потапчук; директор спортивного клубу  – Віта Кривіцька; здобувач (другого) магістерського рівня вищої освіти факультету фізичної культури – Сергій Кудінов. Модератор заходу – заступник декана факультету фізичної культури з навчальної роботи та забезпечення якості вищої освіти ‒ Аліна Боднар.

Ігри виявились досить напруженими. У фіналі зустрілися команда історичного факультету «Істфак», яка на той момент не мала жодної поразки і була головним фаворитом, і команда «Фізруки», яка, програвши 1 гру, змогла сконцентруватися і в півфінальній зустрічі здолала команду фізико-математичного факультету «Переможці», ставши другим фіналістом турніру.

У фінальній грі «Фізруки» продемонстрували свій бійцівський характер і завдали поразки команді-фавориту «Істфак». За результатами фінальної гри перемогу здобули «Фізруки» з рахунком 5:0.

Отже призові місця розподілили таким чином:

І місце – команда  факультету фізичної культури «Фізруки».ї

ІІ місце – команда історичного факультету «Істфак».

ІІІ місце – команда фізичко-математичного факультету «Переможці».

Переможці та призери були відзначені грамотами, медалями, олімпійською атрибутикою та солодкими призами. Нагородження відбувалось за сприяння факультету фізичної культури спільно з профкомом студентів, аспірантів та докторантів Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка та відділення НОК України в Хмельницькій області.

За кількістю правильних відповідей кращим гравцем було визнано здобувачку вищої освіти факультету фізичної культури – Ірину Шершал, яку нагородили медаллю, дипломом кращого гравця брейн-рингу «Знання – шлях до Олімпу» та подарунком від відділення НОК України в Хмельницькій області.

Слова подяки висловлюємо організаторам змагань, членам журі, учасникам, гостям та всім, хто посприяв проведенню цього заходу!

Аліна Боднар,
заступник декана факультету фізичної культури
з навчальної роботи та забезпечення якості вищої освіти

Знання – шлях до олімпу: брейн-ринг між здобувачами вищої освіти К-ПНУ
Прокрутка вгору