Факультет фізичної культури

Насичений останній тиждень осені

Ось і промайнув насичений на події останній тиждень осені. В період з 23. 11 по 01.12. 2023 року  на факультеті фізичної культури проходила низка наукових заходів.

23-24 листопада 2023 року на базі Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка відбулась Міжнародна наукова інтернет-конференція «Формування здорового способу життя учнівської та студентської молоді засобами освіти». Організаторами конференції були Міністерство освіти і науки України, Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, Гуманітарно-природничий університет імені Яна Длугоша в Ченстохові, Гімназія Святої Катерини в Оппенгаймі, Державний університет фізичного виховання та спорту Республіки Молдова в Кишиневі, Католицький університет у Ружомбероку. У роботі конференції взяли участь понад 100 осіб. Серед виступів відзначимо найбільш яскраві доповіді вчителів: Н. Лісневич із Нідерландів та Л. Отт із Німеччини. Досвідом підготовки спортсменів поділились Такій Денис із Республіки Молдова та Д. Земляний із Франції.

Також 24 листопада в рамках Всеукраїнського семінару з стрибків на батуті було проведено майстер-клас під головуванням Заслуженого тренера України, судді міжнародної категорії Володимира Марчука. По завершенню навчання учасники були нагороджені цінними призами.

28-29 листопада відбувся Регіональний науково-практичний семінар з видів боротьби, основною цільовою аудиторією якого були науково-педагогічні працівники, тренери, здобувачі вищої освіти, спортсмени збірної команди України з дзюдо, судді, учні ДЮСШ. 

Організаторами семінару виступили кафедри спорту і спортивних ігор та теорії і методики фізичного виховання Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, Кам’янець-Подільська ДЮСШ-2, спортивний клуб дзюдо “Новатор” м. Хмельницький.

Захід проходив у різних секціях: наукові  доповіді,   відеоогляд роботи суддів на змаганнях, зустріч з відомими спортсменами – збірниками України з дзюдо, майстер-класи.

Особливу цікавість викликав практичний майстер-клас з дзюдо під керівництвом тренера вищої категорії з дзюдо, аспіранта факультету фізичної культури Олексія Жижанова. 

Найкращі спортсмени України, які спеціалізуються в дзюдо, протягом декількох годин навчали юних учасників семінару – вихованців ДЮСШ-2, основним технікам дзюдо, які застосовуються як в тренувальній, так і в змагальній діяльності. Учасники, що брали участь у семінарі, мали змогу наживо ставити питання титулованим спортсменам, відпрацьовувати техніку виконання кидків. 

 

Закінчився тиждень на факультеті фізичної культури   презентацією  Стартап проєктів в рамках програми реалізації  професійного підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників «Стартап проєктування у науково-дослідній діяльності закладу вищої освіти».  Від факультету фізичної культури в заході взяли участь Єдинак Г. А., доктор наук з фізичного виховання та спорту, професор кафедри теорії і методики фізичного виховання; Жигульова Евеліна Олександрівна, завідувач кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання, кандидат біологічних наук, доцент; Зданюк  Вадим Володимирович, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання, кандидат біологічних наук; Чистякова М. О., кандидат наук з фізичного виховання та спорту, заступник декана з наукової роботи та міжнародних зв’язків, Клюс Олена Анатоліївна, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, старший викладач кафедри теорії і методики фізичного виховання. Чистякова М. О., кандидат наук з фізичного виховання та спорту, заступник декана з наукової роботи та міжнародних зв’язків.

Насичений останній тиждень осені
Прокрутка вгору