Факультет фізичної культури

Гостьова лекція головного тренера Національної жіночої збірної команди України з волейболу Івана Петкова

11 травня 2023 року відбулася гостьова лекція на тему: «Особливості підготовки висококваліфікованого тренера з волейболу в умовах сьогодення».

Лектор – головний тренер Національної жіночої збірної команди України з волейболу Іван Петков.

Насамперед варто зазначити, що запрошення «перших» осіб зі сфери спорту на національному рівні для проведення гостьових лекцій вже є хорошою традицією на факультеті фізичної культури К-ПНУ. Ще не так давно своїми професійними секретами поділився зі студентами головний тренер Національної чоловічої збірної команди України з волейболу Угіс Крастіньш, а минулого тижня зі студентами поспілкувався головний тренер Національної жіночої збірної команди України з волейболу Іван Петков.

Лекція була проведена англійською мовою із озвученим онлайновим перекладом, тому корисної інформації для здобувачів було вдвічі більше.

Окрім здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників факультету фізичної культури до лекції долучився тренерський штаб жіночої Дефлімпійської збірної команди України з волейболу, а також здобувачі вищої освіти і науково-педагогічні працівники ЗВО «Подільський державний університет».

Леонардо Лардоне (Італія), один із тренерів з фізичної підготовки,  розповів про її основні етапи в клубній команді, етапи фізичної підготовки в Національній збірній команді, відмінність фізичної підготовки в клубній і Національній команді.

Іван Петков зупинився на особливостях тактичних дій у нападі під час атаки з четвертої, третьої, другої, першої та шостої зон волейбольного майданчика.

У межах викладеної інформації лекторами було озвучено досить багато цікавих прикладів з їхньої професійної діяльності. Найважливішими чинниками досягнення високих результатів Іван Петков вважає старанність і наполегливу працю, що і радить робити студентам.

Особиста думка Івана Петкова як професіонала високого рівня є цінною для здобувачів вищої освіти і тренерів факультету.

Факультет фізичної культури, кафедра спорту і спортивних ігор висловлює вдячність Івану Петкову, Леонардо Лардоне та перекладачу Олексію Коновалову за приділений час та слушні настанови майбутнім тренерам.

Микола Прозар,
завідувач кафедри спорту і спортивних ігор

Гостьова лекція головного тренера Національної жіночої збірної команди України з волейболу Івана Петкова
Прокрутка вгору